Příspěvek na dentální hygienu 2022 od VZP, OZP a dalších

Příspěvky zdravotních pojišťiven na dentální hygienu 2022 - VZP, OZP, VoZP, ČPZP

Rok se s rokem sešel a jako naši každoroční malou tradici vám přinášíme přehled věnovaný příspěvkům zdravotních pojišťoven na prevenci v oblasti dentálního zdraví. Zajímá Vás, které zdravotní pojišťovny přispívají v roce 2022 na dentální hygienu nebo dentální pomůcky, jakou částkou a za jakých podmínek? Na to se pojďme společně podívat.

Kliknutím na název vaší zdravotní pojišťovny můžete přeskočit rovnou k té správné:

 

Příspěvek VZP na dentální hygienu

Příspěvek VZP na dentální hygienu

Všeobecná zdravotní pojišťovna v roce 2022 vrátí do svých bonusů opět příspěvek na dentální hygienu. Částka ale bude nižší než v minulosti a bude ji možné prozatím čerpat do března tohoto roku.

Na dentální hygienu Všeobecná zdravotní pojišťovna (111) přispívala několikrát již v minulosti. Šlo o částku ve výši několik set korun na jednoho dospělého pojištěnce. Vzhledem k velkému zájmu býval tento příspěvek zpravidla vyčerpán ještě před koncem roku. V 2022 na nás všechny nově čeká příspěvek ve výši 300 korun. Zde je oproti loňskému roku zásadní změna, kdy mohli příspěvek na dentální hygienu čerpat pouze dárci krve, kostní dřeně, krevních destiček nebo krevní plazmy. Od ledna 2022 tak na něj dosáhnou všichni klienti VZP bez ohledu na věk. Jedná se však o pilotní program a příspěvek VZP na dentální hygienu bude zařazen mezi benefity prozatím pouze pro první kvartál roku. Pokud bude vyhodnocen jako úspěšný, dojde k jeho zařazení do standardní nabídky. Ten, kdo bude chtít příspěvek čerpat, nesmí zapomenout, že do pojišťovny musí doručit originál platebního dokladu, který nesmí být data staršího třech měsíců.

Jako minulý rok nám zůstává příspěvek pro nastávající maminky a maminky až do 12 měsíců po porodu, kdy je možné čerpat příspěvek na dentální hygienu nebo balíček dentální hygieny zakoupený v lékárně, v ordinaci lékaře, u dentální hygienistky nebo specializované prodejně zdravotnických potřeb (zubní a mezizubní kartáčky, dentální sprchy, zubní pasty, dentální nitě, ústní vody). Doklad o zaplacení dané aktivity/zboží/služby – u příspěvků pro těhotné ženy a maminky neplatí obecně stanovená podmínka, že platební doklad nesmí být starší než 3 měsíce, musí však být vystaven od 1. 10. 2021 a uplatněn do 31. 12. 2022.

Více o výhodách a příspěvcích najdete na stránkách VZP tady a webu Klubu pevného zdraví.

 

Příspěvek OZP na dentální hygienu

Příspěvek OZP na dentální hygienu

Příspěvek až 2 000 Kč na rok 2022 na dentální hygienu u Oborové zdravotní pojišťovny (207) získají děti i dospělí díky VITAKARTĚ a výhodám VITAKONTO. Příspěvek je rozdělen na dva kupony (Kupon dentální hygiena I. a Kupon dentální hygiena II.), tak aby bylo možné čerpat jej 2x ročně do celkové částky 2 000 Kč. Na každý kupon můžete žádat proplacení maximálně polovinu účtenky za ošetření na dentální hygieně.

  • Platnost kuponu pro Dentální hygienu I. je 1. 1. – 15. 7. 2022 (akceptace účtenek od 1. 1. do 30. 6. 2022).
  • Platnost Kuponu pro Dentální hygienu II. je 1. 7. – 15. 12. 2022 (akceptace účtenek od 1. 7. do 30. 11. 2022).

 

DŮLEŽITÉ: Akceptovány jsou účtenky z roku 2022, max. 3 měsíce staré. Účtenka musí obsahovat jméno, příjmení a datum narození. Proplacení účtenky je podmíněné vykázanou stomatologickou péčí (preventivní prohlídka či jiný stomatologický zákrok) v témže roce.

Pojištěnci OZP, kteří jsou dárci krve, krevní plazmy, kostní dřeně a orgánů mají možnost získat příspěvek do výše 10 000 Kč na dentální hygienu, zubní pomůcky, ale i stomatologické zákroky u svého zubního lékaře.

Více informací najdete na stránkách OZP a celé znění podmínek čerpaní kuponu najdete zde.

 

Příspěvek ČPZP na dentální hygienu

Příspěvek ČPZP na dentální hygienu

Členové programu Bonus Plus u České průmyslové zdravotní pojišťovny (205) mají možnost čerpat příspěvek na dentální hygienu vč. nákupu přípravků na ústní hygienu, na základě nasbíraných bodů v rámci preventivních prohlídek.

Příspěvek na dentální hygienu pro děti i dospělé (max. 500 bodů/Kč). Pro dospělé a děti od 3 let je možné čerpat příspěvek i na vybrané přípravky ústní hygieny (max. 250 bodů/Kč). Dárci krve a kostní dřeně můžou dále čerpat příspěvek 500 – 6 000 Kč na stomatologickou péči.

Více informací k čerpání z Bonus Plus najdete na stránkách ČPZP zde.

 

Příspěvek VoZP na dentální hygienu

Příspěvek VoZP na dentální hygienu

Jako člen programu Zdraví máte v roce 2022 nárok u Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky (201) na příspěvek na dentální hygienu do výše 500 Kč na pojištěnce (děti, i dospělí). Pokud jste voják nebo máte v rodině vojáka a zároveň jste členem klubu Rodina vojáka nebo Válečný veterán, můžete čerpat příspěvek až do výše 700 Kč. Příspěvek se vztahuje pouze na dentální hygienu (ošetření či instruktáž), nikoli na nákup pomůcek nebo ošetření u zubního lékaře.

Více o příspěvku na prevenci včetně dentální hygieny zde.

 

Příspěvek ZPMVČR na dentální hygienu

Příspěvek ZPMVČR na dentální hygienu

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky (211) nabízí příspěvek pro děti a dospělé na instruktáž (nácvik) dentální hygieny u dentální hygienistky 500 Kč ročně. Pro klienty v programu Očkování je příspěvek až 1 000 Kč. Nově je prodloužený termín pro podání žádosti o příspěvek, do 31. prosince 2022.

Více o bonusu na prevenci pro dospělé najdete na webu ZPMVČR zde. Informace o bonusu pro děti na prevenci najdete zde.

 

Příspěvek RBP na dentální hygienu

Příspěvek RBP ZP na dentální hygienu

Všichni pojištěnci u zdravotní pojišťovny Revírní bratrská pokladna ZP (213) mají možnost čerpat příspěvěk na dentální hygienu ve výši 500 Kč, podmínkou je registrace v programu MojeRBP a online služba my213. Pojišťovna dále přispívá navíc až 500 Kč na nákup snímacích nebo fixních aparátů při léčbě vadného růstu chrupu (program Zdraví 90).

Zásady pro proplacení příspěvku RBP naleznete na webu pojišťovny zde.

 

Jak a kdy využít příspěvku na dentální hygienu v roce 2022?

Příspěvek můžete čerpat dle podmínek vaší zdravotní pojišťovny na pravidelné i vstupní ošetření dentální hygienistkou a nákup dentálních pomůcek v ordinaci dentální hygieny DENTO na Praze 2, online v nákupní galerii DENTO.cz, u vašeho zubního lékaře nebo v lékárně.

Pokud máte zájem o vstupní prohlídku, pravidelné ošetření nebo naše garantované bělení zubů, rezervujte si termín návštěvy ještě dnes telefonicky nebo zprávou sms na čísle 770 161 444. Kontaktovat nás můžete kdykoli emailem na info@dhdento.cz, přes Messenger, na Facebook stránce Dentální hygiena DENTO a Instagramu @dhdento.

Pokud se vám článek líbí, sdílejte ho.