VZP svým klientům přispěje na dentální hygienu

Příspěvek na dentální hygienu od Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR

Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR zařadí v roce 2022 do své nabídky benefitů příspěvek na dentální hygienu. Pojišťovna tak reaguje zejména na pokles počtu návštěv preventivních stomatologických prohlídek z důvodu nepříznivé epidemiologické situace.

„Edukovat a motivovat naše pojištěnce chceme právě k tomu, aby více dbali na prevenci v oblasti stomatologie. Příspěvek 300 Kč na dentální hygienu tak bude určen všem klientům VZP bez věkového omezení,“ říká ředitel VZP ČR Zdeněk Kabátek. Příspěvek, který bude vyplácen z Fondu prevence, dnes (29. 11. 2021) schválila Správní rada VZP. Zařazen mezi benefity bude zatím pro první kvartál příštího roku.

„Cílem zařazení finančního příspěvku na dentální hygienu je podpora primární a sekundární prevence,“ říká náměstek ředitele VZP ČR pro služby klientům Ivan Duškov a dodává: „Jde zatím o časově omezený program, který bude probíhat od ledna do konce března 2022. Pokud bude vyhodnocen jako úspěšný, zařadíme příspěvek do standardní nabídky benefitů pro naše klienty.“ V současné době mohou čerpat příspěvek VZP na dentální hygienu těhotné ženy a aktivní dárci krve.

Dentální hygiena získala v poslední době významné místo v oblasti stomatologické péče. Kromě pravidelných prohlídek u zubního lékaře a také kromě správné domácí péče o chrup je pravidelná a profesionálně prováděná dentální hygiena nezbytná. Smyslem je preventivně zabránit veškerým problémům v dutině ústní a vyléčit či zastavit již vzniklá onemocnění. Mnoho lidí však tuto péči stále podceňuje anebo je pro ně finančně nákladná.

Viktorie Plívová
tisková mluvčí VZP

Zdroj: https://www.vzp.cz/o-nas/aktuality/vzp-svym-klientum-nove-prispeje-na-dentalni-hygienu

Pokud se vám článek líbí, sdílejte ho.