Příspěvek na dentální hygienu 2021 od VZP, OZP a dalších

Příspěvky zdravotních pojišťiven na dentální hygienu 2022 - VZP, OZP, VoZP, ČPZP

>>> Informace k příspěvkům na dentální hygienu 2022 od VZP, OZP a dalších najdete v novém článku ZDE. <<<

 

Přejeme si, ať váš úsměv září široko daleko a proto jsme pro vás jako každý rok, i letos připravili aktuální přehled příspěvků na prevenci v oblasti ústního zdraví. Zajímá vás, které zdravotní pojišťovny přispívají v roce 2021 na dentální hygienu nebo dentální pomůcky, kolik a za jakých podmínek? Nejen nám, ale i zdravotním pojišťovnám záleží na zdraví vašich zubů a dásní.

 

Příspěvek VZP na dentální hygienu

Příspěvek VZP na dentální hygienu

Maminky, které čekají miminko nebo porodily v posledních 12 měsících, a jsou členky Klubu pevného zdraví, mají u Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR (111) možnost získat příspěvek na dentální hygienu ve výši až 1 500 Kč. Pojišťovna přispívá na ošetření dentální hygieny nebo balíček dentálních pomůcek (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě a ústní vody) zakoupený u vaší dentální hygienistky, ale i v lékárně nebo v ordinaci zubního lékaře. O příspěvek může žádat budoucí maminka na základě předložení platného těhotenského průkazu nebo žena po porodu na základě rodného listu dítěte (do 12 měsíců po porodu).

Pojištěnci VZP, kteří jsou aktivní dárci krve, plazmy, krevních destiček a kostní dřeně mají možnost získat příspěvek do výše 1 000 Kč na dentální hygienu a dentální pomůcky.

Žádost o vyplacení příspěvku musí být podána nejpozději do 30. listopadu 2021.

Více o výhodách a příspěvcích najdete na stránkách VZP tady a webu Klubu pevného zdraví.

 

Příspěvek OZP na dentální hygienu

Příspěvek OZP na dentální hygienu

Příspěvek až 2 000 Kč na rok 2021 na dentální hygienu u Oborové zdravotní pojišťovny (207) získají děti i dospělí díky VITAKARTĚ a výhodám VITAKONTO. Příspěvek je rozdělen na dva Kupony (Dentální Hygiena IDentální Hygiena II), tak aby bylo možné čerpat jej 2x ročně do celkové částky 2 000 Kč. Na každý Kupon můžete žádat proplacení poloviny účtenky vašeho ošetření na dentální hygieně. Spuštění programu Dentální Hygiena I začíná v 1. polovině kalendářního roku.

DŮLEŽITÉ: Proplacení účtenky je podmíněné vykázanou stomatologickou péčí v témže roce.

Pojištěnci OZP, kteří jsou dárci krve, krevní plazmy, kostní dřeně a orgánů mají možnost získat příspěvek do výše 10 000 Kč na dentální hygienu, zubní pomůcky, ale i stomatologické zákroky u svého zubního lékaře.

Více informací najdete na stránkách OZP tady. A podmínky pro čerpaní Kuponu 2021 zde.

 

Příspěvek ČPZP na dentální hygienu

Příspěvek ČPZP na dentální hygienu

Členové programu Bonus Plus u České průmyslové zdravotní pojišťovny (205) mají možnost, na základě nasbíraných bodů v rámci preventivních prohlídek, čerpat příspěvek na dentální hygienu, i nákup přípravků na ústní hygienu. Příspěvek na dentální hygienu pro děti i dospělé (max. 500 bodů/Kč). Pro dospělé a děti od 3 let je možné čerpat příspěvek i na vybrané přípravky ústní hygieny (max. 250 bodů/Kč).

Dárci krve a kostní dřeně můžou dále čerpat příspěvek 500 – 5 000 Kč na stomatologickou péči (výkony a výrobky).

Více informací k čerpání z Bonus Plus najdete na stránkách ČPZP zde.

 

Příspěvek VoZP na dentální hygienu

Příspěvek VoZP na dentální hygienu

Jako člen programu Zdraví máte v roce 2021 nárok u Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky (201) na příspěvek na dentální hygienu do výše 500 Kč na pojištěnce (děti, i dospělí). Pokud jste voják nebo máte v rodině vojáka a zároveň jste členem klubu Rodina vojáka nebo Válečný veterán, můžete čerpat příspěvek až do výše 700 Kč. Příspěvek se vztahuje pouze na dentální hygienu (ošetření či instruktáž), nikoli na nákup pomůcek nebo ošetření u zubního lékaře.

Více o příspěvku na prevenci zde: https://www.vozp.cz/prispevky-na-prevenci.

 

Příspěvek ZPMVČR na dentální hygienu

Příspěvek ZPMVČR na dentální hygienu

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky (211) nabízí příspěvek pro děti a dospělé na instruktáž (nácvik) dentální hygieny u dentální hygienistky 500 Kč ročně. Pro klienty v programu Očkování je příspěvek až 1 000 Kč. Nově je prodloužený termín pro podání žádosti o příspěvek, do 31. prosince 2021.

Více o bonusu na prevenci pro dospělé najdete na webu ZPMVČR zde. Informace o bonusu pro děti na prevenci najdete zde.

 

Příspěvek RBP na dentální hygienu

Příspěvek RBP na dentální hygienu

Děti i dospělí, kteří jsou pojištěni u zdravotní pojišťovny Revírní bratrská pokladna (2013), mají možnost proplacené příspěvku na dentální hygienu ve výši 500 Kč, podmínkou je registrace v programu MojeRBP a online služba my213. Pojištěným dále přispívá navíc až 500 Kč na nákup snímacích nebo fixních aparátů při léčbě vadného růstu chrupu (program Zdraví 90).

Zásady pro proplacení příspěvku RBP naleznete na webu pojišťovny zde.

 

Doporučení

Využijte příspěvku na ošetření u dentální hygienistky a nákup dentálních pomůcek u nás v ordinaci DENTO, v zubních ordinacích nebo lékárnách. Pokud máte zájem o vstupní prohlídku nebo pravidelné ošetření, rezervujte si termín návštěvy ještě dnes na 770 161 444 nebo na info@dhdento.cz. Zprávy nám také můžete posílat na Facebooku DH DENTO.

Dentální hygiena DENTO

Autorkou článku je Sandra Smělá, DiS., dentální hygienistka a majitelka ordinace DENTO, která si zakládá na pečlivém ošetření a přátelském, individuálním přístupu. Osobně věří, že každý by měl mít zdravé zuby a krásný úsměv. V rámci ordinace DENTO nabízí širokou škálu vysoce profesionálních, ale cenově dostupných služeb v oblasti dentální hygieny.

Pokud se vám článek líbí, sdílejte ho.