Příspěvek na dentální hygienu od VZP, OZP i dalších (2020)

Příspěvky zdravotních pojišťiven na dentální hygienu 2022 - VZP, OZP, VoZP, ČPZP

Chodíte pravidelně na dentální hygienu nebo máte v plánu objednat se na vstupní vyšetření a chcete získat maximální příspěvek od své zdravotní pojišťovnyPro naše pacienty jsme opět připravili aktuální přehled, které zdravotní pojišťovny přispívají v roce 2020 na dentální hygienu nebo dentální pomůcky, kolik a za jakých podmínek.

Nejen vám, ale i zdravotním pojišťovnám záleží na zdraví vašich zubů a dásní.

 


Čekáte miminko nebo jste porodila v posledních 12 měsících? Maminky, které jsou členky Klubu pevného zdraví, mají u Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR (111) možnost získat příspěvek ve výši až 3 000 Kč. Pojišťovna přispívá na dentální hygienu nebo balíček dentálních pomůcek (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě a ústní vody) zakoupený u vaší dentální hygienistky, ale i v lékárně nebo v ordinaci zubního lékaře.

Pojištěnci VZP, kteří jsou aktivní dárci krve, plazmy, krevních destiček a kostní dřeně mají možnost získat příspěvek do výše 1 000 Kč na dentální hygienu a dentální pomůcky.

Zásady proplacení
Je třeba doložit originál tištěného dokladu o zaplacení dentální hygieny, v případě platby kartou doklad z platebního terminálu či výpis z účtu pojištěnce. Žádost o vyplacení příspěvku musí být dodán nejpozději do 30. 11. 2020. K žádosti o příspěvek pro těhotné je třeba doložit těhotenský průkaz.

Více o výhodách a příspěvcích najdete na https://www.vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky a https://klubpevnehozdravi.cz.

 


Příspěvek až 2 000 Kč na dentální hygienu (kupóny k dispozici od března 2020) u Oborové zdravotní pojišťovny (207) získají děti i dospělí díky VITAKARTĚ a výhodám VITAKONTO.

Pojištěnci OZP, kteří jsou dárci krve, krevní plazmy, kostní dřeně a orgánů mají možnost získat příspěvek do výše 10 000 Kč na dentální hygienu, zubní pomůcky, ale i stomatologické zákroky u svého zubního lékaře.

Více informací na http://www.ozp.cz/benefity/vitakonto.

 


Jste členem programu Bonus PlusuČeské průmyslové zdravotní pojišťovny (205)? Na základě nasbíraných bodů v rámci preventivních prohlídek máte možnost čerpat příspěvek na dentální hygienu, i nákup přípravků na ústní hygienu. Příspěvek pro děti i dospělé (max. 500 bodů/Kč). Pro dospělé a děti od 3 let je možné čerpat příspěvek i na vybrané přípravky ústní hygieny (max. 250 bodů/Kč).

Dárci krve a kostní dřeně můžou dále čerpat příspěvek 500 – 5 000 Kč na stomatologickou péči (výkony a výrobky).

Více informací k čerpání z programy Bonus Plus najdete na https://www.cpzp.cz/bonus.

 


Jako člen programu Zdraví máte v roce 2020 nárok u Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky (201) na příspěvek na dentální hygienu do výše 400 Kč na pojištěnce (děti, i dospělí). Pokud jste voják nebo máte v rodině vojáka a zároveň jste členem klubu Rodina vojáka nebo Válečný veterán, můžete čerpat příspěvek až do výše 500 Kč. Příspěvek se vztahuje pouze na dentální hygienu (ošetření či instruktáž), nikoli na nákup pomůcek nebo ošetření u zubního lékaře.

Více na webových stránkách VOZP: https://www.vozp.cz/programzdravi. Zde je formulář pro ŽÁDOST O PŘÍSPĚVEK Z FONDU PREVENCE.

 


Na dentální hygienu přispívá Zaměstnanecká pojišťovna Škoda (209) dětem od 6 do 18 let nově do výše 500 Kč. Dále vybraným pojištěncům nabízí možnost čerpat příspěvek na služby dentální hygienistky a prostředky dentální hygieny (zubní pasty, kartáčky, dentální nitě, ústní vody aj.) od 500 do 4 000 Kč. Tento bonus se vztahuje na těhotné, dárce krve a kostní dřeně a držitele zlatého kříže bez věkového omezení.

Více informací o příspěvcích v rámci zdravotního programu na https://www.zpskoda.cz/pro-pojistence/zdravotni-programy-2020.

 


Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky (211) nabízí příspěvek pro děti do 18 let na instruktáž (nácvik) dentální hygieny u dentální hygienistky od 500 do 1 000 Kč. Nově příspěvek i pro dospělé a to do výše 500 Kč.

Více o fondu prevence zjistíte na webu ZPMVČR: https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/vyhody-pro-pojistence/fond-prevenece-2020/.

 


Děti i dospělí, kteří jsou pojištěni u zdravotní pojišťovny Revírní bratrská pokladna (2013), mají možnost proplacené příspěvku na dentální hygienu ve výši 500 Kč, podmínkou je registrace v programu MojeRBP a služba my213. Pojištěným dále přispívá navíc až 500 Kč na nákup snímacích nebo fixních aparátů při léčbě vadného růstu chrupu (program Zdraví 90).

Více na www.rbp213.cz/cs/pojistenci/prispevky-a-vyhody/zasady-proplaceni/ nebo 800 213 213.

 

Doporučení

Využijte příspěvku na ošetření u dentální hygienistky a nákup dentálních pomůcek u nás v ordinaci DENTO, v zubních ordinacích nebo lékárnách. Pokud máte zájem o vstupní prohlídku nebo pravidelné ošetření, rezervujte si termín návštěvy ještě dnes na 770 161 444 nebo na info@dhdento.cz. Zprávy nám také můžete posílat na Facebooku DENTO.

 

Dentální hygiena DENTO

Autorkou článku je Sandra Smělá, DiS., dentální hygienistka a majitelka ordinace DENTO, která si zakládá na pečlivém ošetření a přátelském, individuálním přístupu ke každému klientovi. Osobně věří, že každý by měl mít zdravé zuby a krásný úsměv. V rámci ordinace DENTO nabízí širokou škálu vysoce profesionálních, ale cenově dostupných služeb v oblasti dentální hygieny.

Pokud se vám článek líbí, sdílejte ho.