Příspěvky pojišťoven na dentální hygienu 2019

>> Příspěvky pojišťoven na dentální hygienu 2020 zde<<

 

Chodíte pravidelně na dentální hygienu nebo máte v plánu se poprvé objednat a chcete jednoduše získat maximální příspěvek od své zdravotní pojišťovny? Pro naše pacienty jsme opět připravili aktuální přehled, které zdravotní pojišťovny přispívají v roce 2019 na dentální hygienu nebo dentální pomůcky, kolik a za jakých podmínek.

Nejen vám, ale i zdravotním pojišťovnám záleží na zdraví vašich zubů a dásní.

 


Jste členem programu Bonus PlusuČeské průmyslové zdravotní pojišťovny? Na základě nasbíraných bodů v rámci preventivních prohlídek máte možnost čerpat příspěvek na dentální hygienu, i nákup přípravků na ústní hygienu. Příspěvek pro děti i dospělé je 500 Kč.

Více informací najdete na https://www.cpzp.cz/bonus.

 


Čekáte miminko? Těhotné maminky mají u Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR možnost získat příspěvek ve výši až 2 000 Kč. Pojišťovna přispívá na dentální hygienu nebo balíček dentálních pomůcek (zubní a mezizubní kartáčky, zubní pasty, dentální nitě a ústní vody) zakoupený u vaší dentální hygienistky nebo v lékárně v době těhotenství. Dentální hygiena provedená po porodu se do příspěvku nepočítá.

Zásady proplacení
Je třeba doložit originál tištěného dokladu o zaplacení dentální hygieny, v případě platby kartou doklad z platebního terminálu či výpis z účtu klientky. Žádost o vyplacení příspěvku musí být dodán nejpozději do 30. 11. 2019. K žádosti o příspěvek je třeba doložit těhotenský průkaz, viz https://www.vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/maminky/podminky-pro-cerpani-financnich-prispevku.

Více o výhodách a příspěvcích najdete na https://www.vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/maminky/v-dobe-tehotenstvi a https://klubpevnehozdravi.cz.

 


Jako člen programu Zdraví máte nárok u Vojenské zdravotní pojišťovny České republiky na příspěvek do výše 400 Kč jednou za rok na pojištěnce (děti, i dospělí). Pokud jste voják nebo máte v rodině vojáka a zároveň jste členem klubu Rodina vojáka, můžete čerpat příspěvek až do výše 500 Kč. Příspěvek se vztahuje pouze na dentální hygienu (ošetření či instruktáž), nikoli na nákup pomůcek nebo ošetření u zubního lékaře.

Více na webových stránkách VOZP: https://www.vozp.cz/programzdravi.

 


Příspěvek na dentální hygienu u Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví získají děti i dospělí díky VITAKARTĚ a výhodám kreditního systému VITAKONTO. Pojištěnci mají možnost získat příspěvek na dentální hygienu až do výše 4 590 Kč a na dentální pomůcky příspěvek až 1 158 Kč.

Více informací na http://www.ozp.cz/benefity/vitakonto.

 


Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky nabízí příspěvek pro děti do 18 let na instruktáž (nácvik) dentální hygieny u dentální hygienistky do výše 200 Kč.

Více o fondu prevence zjistíte na webu ZPMVČR: https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/vyhody-pro-pojistence/fond-prevence-2019.

 


Nově na dentální hygienu přispívá i Zaměstnanecká pojišťovna Škoda a to 400 Kč. Dále vybraným pojištěncům nabízí možnost získat příspěvek na pomůcky a prostředky ústní hygieny (zubní pasty, kartáčky, dentální nitě, ústní vody aj.) od 500 do 3 000 Kč.

Více informací o příspěvcích v rámci zdravotního programu Balíčky na https://www.zpskoda.cz/pro-pojistence/zdravotni-programy-2019/balicky.

 


Děti i dospělí, kteří jsou pojištěni u zdravotní pojišťovny Revírní bratrská pokladna, mají možnost získat příspěvek na dentální hygienu ve výši 500 Kč, podmínkou je registrace v programu MojeRBP. Pojištěným seniorům od 60 let přispívá navíc až 500 Kč na nákup fixačních a čistících prostředků pro celkové zubní náhrady.

Více na https://www.rbp-zp.cz/pro-pojistence/zasady-proplaceni/ nebo 800 213 213.

 

Doporučení

Využijte příspěvku na ošetření u dentální hygienistky a nákup dentálních pomůcek u nás, v zubních ordinacích nebo lékárnách. Krvácejí vám dásně, trápí vás nepříjemný pocit v ústech nebo nevíte, jaké dentální pomůcky jsou pro vás vhodné? Objednejte se ještě dnes.

 

Dentální hygiena DENTO

Autorkou článku je Sandra Smělá, DiS., dentální hygienistka a majitelka ordinace DENTO, která si zakládá na pečlivém ošetření a přátelském, individuálním přístupu ke každému klientovi. Osobně věří, že každý by měl mít zdravé zuby a krásný úsměv. V rámci ordinace DENTO nabízí širokou škálu vysoce profesionálních, ale cenově dostupných služeb v oblasti dentální hygieny.

Pokud se vám článek líbí, sdílejte ho.